bewegingsDESKUNDIGE

De Kracht van bewegen is enorm! Dit in combinatie met de keuzes die jij wilt maken in het leven maakt jou een fit en blij mens. Dat gun ik iedereen! Dat is mijn passie! De mens is gemaakt om te bewegen. Althans het menselijk lichaam. De persoon in dit lichaam lijkt er echter vaak moeite mee te hebben. Bewegingsarmoede vormt steeds vaker de basis van allerlei gezondheidsproblemen die uiteindelijk zelfs levensbe-dreigend blijken te zijn. De mens weet dat beweging belangrijk is om gezond te blijven, maar heeft van nature ook geleerd te kiezen voor efficiëntie.

Op een persoonlijke manier ga ik als FITcoach met jou het pad op van fit worden, fit zijn én fit blijven.
Ik help jou aan een vitale leefstijl.

JOUW SPARRINGPARTNER!

Je lijf wordt sterker door juiste beweging. En geeft bovendien energie.

GAAN WE AAN DE SLAG?

Laten we kijken met welk leefstijlplan jij aan de slag gaat om je beter en fitter te voelen. Lees meer over mijn werkwijze.

jouw LEEFSTIJLPLAN

Hebben we een klik en zie je het na de kennismaking zitten om samen met mij deze stappen te zetten plannen een intakegesprek. We gaan kijken met welke verbeterpunten jij aan de slag gaat om je beter en fitter te voelen.

Noodzaak om te bewegen
Het is voor de moderne mens in deze tijd vaak lastig om gezond te blijven in de onnatuurlijke maatschappij waarin beweging geen directe noodzaak meer lijkt te zijn. Er zijn zelfs apps om bij te houden hoeveel we zitten per dag en deze resultaten zijn vaak schrikbarend hoog. We beseffen vaak zelf niet hoe weinig we bewegen op een dag. En of dat nu komt door onze werkzaamheden in een baan of door te denken de mogelijkheid niet te hebben om te sporten? Het gaat erom dat we inzicht krijgen waar het beter moet en dit gaan toepassen. Door bewegen zul je je echt fitter voelen en zal dit bijdragen aan een gezonde vitale leefstijl!

Bewegen moet zinvol zijn
Een beweegconsulent is er voor opgeleid om mensen op de juiste manier in beweging te krijgen en te houden. Hierbij wordt rekening gehouden wat het beste past bij de coachee en de leefsituatie waarin de coachee zich bevindt. Bewegen moet veilig, uitnodigend én zinvol zijn. Alleen dan beweegt de mens van nature en voelt het uiteindelijk zelfs als vanzelfsprekend aan.

Ik ben jouw stok achter de deur!
Coaching helpt, ik steun je als je het lastig vindt vol te houden. Ik zal je motiveren om je gestelde doel te behalen.

Schijf van Drie
Ik ga jou helpen om ‘lekker’ te gaan bewegen. Want bewegen moet leuk zijn, naast dat het bewegen effect zal hebben of je lichaam en je energieniveau, moet je de zin in bewegen ervaren en terugkrijgen. Alleen dan kun je het volhouden. Laat mij jouw FITcoach worden.

Ik zal een professioneel beweegprogramma opstellen dat is afgestemd op de beginsituatie van jou als coachee. Dit programma werkt stapsgewijs en wordt verantwoord opgebouwd naar jouw doel. Hierin kunnen we tijdens onze afspraken de voortgang monitoren. En kan ik deze waar nodig aanpassen.

Een beweegprogramma kan op meerdere manieren ingevuld worden. Denk hierbij aan spierversterkende oefeningen of gerichte krachtoefeningen in de professionele praktijkruimte, maar ook wandelen, fitwalking, Nordic Walking en bootcamp buiten behoren tot de mogelijkheden.

wat doet de VITAALcoach

Wat doet een VITAALcoach?
Ik ben gediplomeerd Beweegconsulent en Bewegingsdeskundige Seniorensport, looptrainer en BGN Gewichtsconsulente. Het totaalpakket voor een vitale leefstijl.

Ik coach mensen die willen afvallen, die willen bewegen en die willen leren bewegen. Daarnaast coach ik mensen die al veel in beweging zijn, maar dit beter willen toepassen om bijvoorbeeld blessures te voorkomen. Juiste technieken aanleren is daar onderdeel van.

Ik coach ook sporters die zeer geregeld trainen, maar meer rendement willen halen uit hun trai-ningen. Om bijvoorbeeld als doel een snellere marathon te lopen. Samen kijken we naar jouw doel en passen daar een gericht training en voedingsschema op aan en houden de vinger aan de pols tijdens deze trainingsperiode.

Begeleiden van sporters
Sporters die veel trainen maar zich niet fit voelen, blessures oplopen raken gefrustreerd. De discipline om te bewegen is er, maar het resultaat niet of minder. Als FITcoach kan ik jou helpen. We kijken wat je doet, wat je doel is, hoe je traint, met welke brandstof en welk resultaat dit geeft. Ik maak een leefstijlplan waar een bewegings- en voedingsadvies centraal staan.

We kunnen samen aan de slag om de juiste manier van bewegen te monitoren. Denk aan looptraining, loopscholing en krachtoefeningen. Zelf trainen en met elkaar evalueren kan jou inzicht geven beter te gaan sporten en resultaat te bieden in de doelen die je voor ogen hebt!

Bewegingsdeskundige Seniorensport
Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Sporten en bewegen geeft energie. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Voor de meeste mensen geldt dat zij zich na het sporten veel beter voelen. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het bewegen de stof ‘endorfine’ in de hersenen wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en tevreden voelt. Een derde reden om meer te bewegen, is het gevoel dat bewegen kan geven en de gezelligheid die bewegen met zich meebrengt.

Vanuit mijn expertises als Beweegconsulent en Bewegingsdeskundige Seniorensport gaan we aan de slag. Dit kan in een groep, denk aan partner, buren, vriend, vriendin maar ook individueel. Vanuit een persoonlijk beweegplan aan de slag naar een meer FITTE toekomst.

Ga je met mij aan de slag om gezond ouder te worden? Maak snel een kennismakingsafspraak!

LIA VAN TRIGT

SAMEN ZETTEN WE DIE KNOP OM!