werkWIJZE

Jij zit niet lekker in je vel, je wilt afvallen, je wilt meer óf beter bewegen? Ik kan en ga jou helpen. Op een juiste en verantwoorde manier gaan we jouw doelen bekijken en er een leefstijlplan voor maken, in de vorm van een leefstijlplan. Als je een afspraak hebt gemaakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek spreken we de verwachtingen naar elkaar uit.

In deze tijd van corona en afstand bewaren is het ook heel goed mogelijk om online coaching toe te passen. Informeer naar de mogelijkheden en dan kijken we of deze passen bij jouw wensen.

Op een persoonlijke manier ga ik met jou het pad op van FIT worden, fit zijn én fit blijven. Op naar een vitale leefstijl.

STOK ACHTER DE DEUR!

Coaching helpt, ik steun je als je het lastig vindt vol te houden. Ik help je jouw eigen stok te worden.

WAT KUNNEN WE DOEN?

Bekijk de tarieven van Lia van Trigt Fitcoach. Zorgverzekeraars vergoeden vaak de kosten of een gedeelte daarvan. Check jouw polis.

jouw LEEFSTIJLPLAN

Hebben we een klik en zie je het na de kennismaking zitten om samen met mij deze stappen te zetten plannen we een intakegesprek. We gaan kijken met welk leefstijlplan jij aan de slag gaat om je beter en vitaler te voelen.

Intakegesprek
Wat gebeurt er na de kennismaking? Is dit positief dan volgt een intakegesprek waar we jouw doelen in kaart brengen, een leefstijlplan bespreken en nemen we je eetdagboek door welke je hebt bijgehouden voor 7 dagen. Op deze manier krijgen we inzicht in welk voedingsadvies bij je past en volgt daarbij ook een beweegadvies. Zoals eerder aangegeven bestaat het LEEFSTIJLPLAN om fit te worden uit 80% aandeel gezonde voeding en 20% aandeel verantwoord bewegen.

10x met een afsprakenkaart als vervolg op de intake
Ik werk met een afsprakenkaart. Deze kaart heeft 10 afspraken van 30 minuten per keer. Iedere week een half uur om de week door te nemen, te bewegen (denk aan krachtoefeningen) te wegen en te meten. Of kom je liever om de week, of 1x per maand? Ook dat kan uiteraard. Samen met jou bekijken we welke behoefte er is en hoe dit toe te passen is binnen jouw leefstijlplan..

Personal coaching
Daarnaast kunnen we ook een afspraak maken voor personal coaching. Samen met mij aan de slag en actief met elkaar bewegen. Spierversterkende oefeningen, opbouw beweegplan en/of opstellen persoonlijk trainingsschema.

Voedingsadvies
Een eenmalig voedingsadvies is ook mogelijk. We analyseren de huidige situatie. Bespreken van doelen. Het resultaat is een persoonlijk advies op het gebied van afvallen of een advies in relatie tot sporten.

Schijf van Vijf
Geen dieëten, pillen, shakes en poeders. Ik geloof in de werking van de Schijf van Vijf, omdat je niet alleen nu maar ook resultaat wilt behouden op langere termijn. Ik vertel wat uitgebreider over mijn werk als gewichtsconsulent en het geven van voedingsadvies volgens de Schijf van Vijf op de pagina Voeding. 

BRAVO
Ik coach vanuit de 5 BRAVO leefstijlfactoren. Want FIT willen worden is één ding, maar alleen een juiste leefwijze kan jou resultaat op de langere termijn bieden. Maar waar staat BRAVO voor?

Bewegen | Roken | Alcohol | Voeding | Ontspanning

Bewegen doen we verantwoord, roken doen we niet, alcohol nuttigen we niet of minimaal, voeding=gezond, volgens de Schijf van Vijf en ontspanning hebben we nodig om alles in balans te houden.

Vergoedingen door zorgverzekeraars
Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) als gewichtsconsulent. Op basis hiervan is een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk bij de zorgverzekeraar. Check hiervoor je polis. En bekijk de tarieven welke Lia van Trigt Fitcoach hanteert.

waarom BGN-gewichtsconsulent

Wat doet een BGN­-gewichtsconsulent?
Een BGN-gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en motiveert mensen met gewichtsproblemen (zoals overgewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Alleen mensen die vanwege medische redenen een specifiek dieet nodig hebben, kunnen niet bij de BGN-gewichtsconsulent terecht.

Omdat ieder mens anders is, vraagt de BGN­-gewichtsconsulent uitgebreid naar de persoonlijke omstandigheden en wensen en geef ik daarna een op maat gemaakt (voedings)advies.

Wie is de BGN-gewichtsconsulent?

  • een specialist op het gebied van een gezonde leefstijl
  • is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op voedingsgebied en heeft een nascholingsverplichting
  • begeleidt volgens de BGN-handboeken
  • verkoopt geen afslankproducten of maaltijdvervangers

Kiezen voor een BGN-gewichtsconsulent levert je veel op:

  • een gezond(er) eet- en leefpatroon
  • een gezond gewicht
  • een lager risico op gezondheidsproblemen
  • vitaliteit en meer energie
  • je weet wat je kunt eten: verantwoorde dagelijkse voeding

Begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent is altijd op basis van gezonde voeding; afslankmiddelen of maaltijdvervangers komen niet in het advies voor. Veel zorgverzekeraars bieden u een (gedeeltelijke) vergoeding voor de begeleiding. Je leest hier meer over op www.gewichtsconsulenten.nl of in de voorwaarden die bij je verzekeringspolis horen.

LIA VAN TRIGT

SAMEN ZETTEN WE DIE KNOP OM!