GEWICHTSconsulent

Als gewichtsconsulent werk ik niet met diëten, pillen, poeders en shakes. Ik geloof in de kracht van een gezonde leefstijl voor nu en op de langere termijn. Door de juiste keuzes in voeding te maken met de Schijf van Vijf in combinatie met goed bewegen zul je afvallen, je fitter voelen en het resultaat handhaven. Als gediplomeerd VITAALcoach pakken we de voeding, bewegen én het mentale aspect aan om dit te bereiken. Want als allround gezondheidspecialst kan ik jou met het totaalpakket helpen aan een vitale levenstijl!

Het plan om fit te worden bestaat uit 80% aandeel gezonde voeding en 20% aandeel verantwoord bewegen. Dus de juiste keuze in voeding is heel erg belangrijk!

“Maar ik kan bij jou alleen komen om te bewegen, toch?” Dat is een vraag die ik geregeld krijg van mensen die op zoek zijn naar een gewichtsconsulent of via via mijn naam hebben opgepikt. Het is zeker mijn visie dat bewegen een vast onderdeel moet zijn van een gezonde leefstijl. Maar het is veel breder dan alleen bewegen en sporten.
Juist omdat de verhouding 20% bewegen – 80% voeding binnen de gezonde leefstijl is maakt dat juiste voeding, de keuzes en juiste motivatie daarin het afvallen laat slagen of waarom juist niet. Je moet in kaart brengen wat er beter kan in jouw huidige eetpatroon. Juiste keuzes zijn niet alleen sla en komkommer én het idee nooit meer iets te mogen op een feestje of vakantie. Inzicht krijgen in wat je eet, wat voeding voor je kan betekenen en welke gevolgen dat dit heeft voor je verbranding en energie. Graag ga ik met jou aan de slag om deze inzichten helder te krijgen zodat jij ze toe kan passen. Niet voor even en de snelle kilo’s kwijtraken maar ga voor een GEZONDE leefstijl om je energieker te voelen en gezonder te zijn.

Mijn coachee Kevin kwam naar de praktijk en zocht hulp om zijn vele overtallige kilo’s aan te pakken. Samen zijn we aan de gang gegaan om zijn eet- en beweegpatroon in kaart te brengen en deze om te laten buigen naar de juiste. En hoe mooi is het om als coach te zien dat diegene er hard voor wil werken, enthousiast wordt om goede keuzes te maken binnen het aanbod van voedingsmiddelen, te bewegen en nu een gezonde leefstijl toepast zonder er bij na te denken. En, niet geheel onbelangrijk, een super resultaat van inmiddels -30 kilo. Een blije coachee én een super trotse coach, de mooiste combinatie die er is.

GEZOND EN GEVARIEERD

Inzicht krijgen in jouw eetpatroon gaat je helpen de juiste keuzes te maken.

SAMEN AAN DE SLAG!

Wacht niet langer en begin vandaag met een gezonde leefstijl! Ik help je met een deskundig voedingsadvies. Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak.

ben jij een JO-JO?

We willen af van het jo-jo effect. Want dat is wat vaak gebeurt. Je start met een dieet, het resultaat is er maar zodra je weer terugvalt in je oude eetgewoontes komen de kilo’s er weer aan en meestal gepaard met een paar extra, helaas. Dit werkt heel frustrerend en niet motiverend om weer opnieuw te starten met ‘afvallen’.

Herken je dit probleem?
Dan kan en ga ik je helpen. Maak een kennismakingsafspraak en we kijken waar de pijnpunten liggen, welke doelen je hebt en of we daar een leefstijlplan in kunnen maken. Zie je het zitten om samen met mij deze stappen te zetten gaan we aan de slag. Aan de hand van een Eetdagboek brengen we in kaart welke brandstof je tot je neemt en wat je met deze brandstof doet aan be-weging. Want dat is uiteindelijk de clou: de brandstof die je lichaam krijgt moet in balans zijn met de brandstof die je lichaam verbrandt. Eet je meer dan dat je opsoupeert aan beweging zul je aankomen, dit gebeurt ook met gezonde keuzes aan voeding. Het gaat om de balans daarin. Be-weeg je veel en neem je te weinig brandstof gaat dit ook niet goed. Je zult je niet fit voelen en uit-eindelijk wellicht de zin om te bewegen verliezen omdat er simpelweg geen energie voor is. En hiermee blessures op de loer liggen. Dit moeten we zien te voorkomen. Iedere kilo heeft een ver-haal en ik wil weten wat jouw verhaal is. Samen gaan we op zoek naar het juiste leefstijlplan voor dit verhaal.

Fit worden met het juiste voedingsadvies
Bewegen is heel erg belangrijk om fit te worden, fit te voelen én fit te blijven. Maar de verhouding tussen voeding en bewegen is 80/20%. Dus de keuze in juiste voeding blijft hierin het meest be-langrijk! Feit is wel dat door gezonde voeding te consumeren je meer energie zult ervaren waar-door bewegen je makkelijker afgaat, je hebt immers meer energie. Het blijft een vicieuze cirkel, waar voeding de hoofdrol speelt.

Schijf van Vijf
De Schijf van Vijf geeft goed inzicht in wat wij als mens nodig hebben. Deze schijf is zoals de naam al doet vermoeden is verdeeld in een vijftal groepen. En de toepassing is heel simpel, kies iedere dag producten uit de vijf verschillende groepen en varieer daar per dag in. Op deze manier leer je inzicht krijgen welke keuzes gezond zijn voor jou.

Dat is waarom ik niet geloof in diëten, pillen, poeders en shakes. Het gaat erom dat je inzicht krijgt welke producten en welke combinaties daarin goed zijn binnen de Schijf van Vijf. Door deze methode zorg jij zelf voor een gezonde levensstijl, nu en zeker ook op langer termijn. En dat is misschien wel de belangrijkste boodschap. Bijna alle diëten werken in het begin wel en zul je wat kilo’s kwijt raken, maar we willen deze kilo’s er zeker niet meer bij! Daarom is het aanpassen van je leefstijl en voedingspatroon je plan van aanpak. Ik ga je inzicht geven hoe je dit leefstijlplan gaat toepassen.

Maak snel een afspraak, dan gaan we samen aan de slag.

Wacht niet langer en start vandaag met een gezonde leefstijl! Lees meer over de vergoeding van zorgverzekeraars >>
Wil je een kennismakingsgesprek of heb je vragen? Bel me of stuur een mail.

LIA VAN TRIGT

SAMEN ZETTEN WE DIE KNOP OM!